TLAČOVÁ SPRÁVA Zväzu obchodu SR

Bratislava, 22. februára 2021  –  Zväz obchodu SR (ďalej ZO SR) a jeho členovia s uspokojením prijali informáciu o tom, že  Generálna prokuratúra SR podala Úradu verejného zdravotníctva SR (ďalej ÚVZ SR) protest prokurátora proti vyhláške ÚVZ SR č. 67  a to, o.i., aj v častiach, podľa ktorých môže osoba pozitívna na ochorenie opustiť miesto izolácie na nevyhnutný čas spojený s nákupom na zabezpečenie nevyhnutných životných potrieb.

SÚRNE! Vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva platné od 8.2. 2021

Úrad verejného zdravotníctva SR vydal v piatok 05.02.2021 vo Vestníku vlády SR vyhlášky s protiepidemickými opatreniami, ktoré budú platiť od pondelka 08.02.2021, prípadne od stredy 10.02.2021 do 19. 03. 2021.

Vyhláška ÚVZ SR s účinnosťou od 3.2.2021

Úrad verejného zdravotníctva SR zverejnil Vyhlášku č. 36/2021 zo dňa 2.2.2021, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa - aktualizovanú na obdobie od 3.2. do 7.2.2021

Uznesenie vlády SR z 1. februára 2021

V súvislosti s pandémiou Covid-19 Vláda SR vydala Uznesenie č. 64 z 1. februára 2021, ktorým sa zmenilo Uznesenie vlády SR č. 30 zo 17. januára 2021.

Vyhlášky ÚVZ zo dňa 21.1.2021

Úrad verejného zdravotníctva SR zverejnil dňa 21.1.2021 vo večerných hodinách ďalšie vyhlášky.

Vyhlásenie Zväzu obchodu SR k nákupom počas vianočného a novoročného sviatočného obdobia

Zväz obchodu SR, v  súvislosti s protiepidemickými opatreniami prijatými pre obdobie vianočných a novoročných sviatkov a platnými od soboty 19. decembra, vyzýva spotrebiteľov vrátane seniorov, aby starostlivo zvážili svoje nákupné potreby a zvýšili ohľaduplnosť voči ostatným zákazníkom, pracovníkom predajní a všetkým spoluobčanom v obchodných prevádzkach, ktoré zostanú počas sviatočného obdobia otvorené.