Tlačové správy

Stanovisko Zväzu obchodu SR: Zmena sadzieb DPH na potraviny

Zväz obchodu SR víta avizované zníženie sadzieb DPH na potraviny. Každé zníženie DPH na základné položky je dobrou správou pre rozpočty slovenských domácností. Toto opatrenie by mali pozitívne pocítiť najmä nízkopríjmové skupiny obyvateľstva, ktoré sa v rámci nákupov orientujú primárne na základné potraviny. Obchodníci združení vo Zväze obchodu SR...

Vyjadrenie Zväzu obchodu SR:  Počet krádeží v maloobchode

Členovia Zväzu obchodu SR evidujú rastúci trend krádeží v maloobchode dlhodobo, pod vplyvom čoho sú nútení posilňovať bezpečnostné opatrenia. Tento problém je najviac viditeľný v oblastiach s vysokou mierou nezamestnanosti a vyššou početnosťou marginalizovaných skupín obyvateľstva. Aktuálnu situáciu v maloobchode monitorujeme, pričom zistenia z obchodnej praxe budeme komunikovať Ministerstvu spravodlivosti SR.

TLAČOVÁ SPRÁVA Zväzu obchodu SR -  Odvod pre reťazce ohrozí predajne na vidieku 

Bratislava, 07. august 2024 - Zväz obchodu SR vyjadruje presvedčenie, že konsolidačné opatrenia vlády budú založené na racionálnom ekonomickom základe a budú mať dlhodobý priaznivý dopad na ekonomiku našej krajiny a životnú úroveň obyvateľov. Odvod pre reťazce môže priniesť neželané zvýšenie cien potravín a existenčné problémy pre predajne na vidieku.  

Tlačová správa Zväzu obchodu SR - podpora slovenskej produkcie slepačích vajec

Členovia Zväzu obchodu SR podporujú slovenskú produkciu vajec 

TLAČOVÁ SPRÁVA Zväzu obchodu SR - Ceny potravín sú stabilizované, zamerať sa treba na kvalitu a dostupnosť potravín

Členovia Zväzu obchodu SR sú jednotní v názore, že záujem štátu v rámci problematiky predaja potravín by sa nemal sústrediť len na najnižšie ceny, ale v prvom rade na kvalitu, pôvod a bezpečnosť potravín. V neposlednom rade by sa mal štát snažiť o zabezpečenie dostupnosti potravín na vidieku.

TLAČOVÁ SPRÁVA: Zväz obchodu SR má nového prezidenta

Prezidentom Zväzu obchodu SR je od 1. decembra 2023 Filip Kasana, podpredseda predstavenstva, COOP Jednota Slovensko, SD.