Tlačové správy

Tlačová správa - Slovenských pekárov a domácich obchodníkov spojila iniciatíva Poctivý obchod

Slovenskí pekári a Zväz obchodu SR podpísali Memorandum o poctivom obchode

Tlačová správa Zväzu obchodu SR - Zamestnanosť v sektore obchodu

Bratislava, 27. februára 2018 -  Zväz obchodu SR (ďalej len ZO SR) upozorňuje, že slovenskí obchodníci, predovšetkým maloobchodníci, pociťujú nedostatok kvalifikovaných a kvalitných pracovníkov napriek tomu, že podmienky pre zamestnancov sa výrazne zlepšili.

SLOVENSKO NA VRCHOLE EURÓPSKYCH KRAJÍN V RASTE SPOTREBY AJ TRŽIEB

Rok 2017 hodnotia odborníci z ekonomického pohľadu ako veľmi dobrý. Priniesol Slovensku rast HDP na úrovni 3,4 % a v rokoch 2018 a 2019 sa očakáva ešte optimistickejší nárast o viac ako 4 %. Nezamestnanosť dosahuje historicky najnižšiu úroveň a podľa prognóz by malo v roku 2018 vzniknúť až 40 tisíc nových pracovných miest, čím by mala nezamestnanosť ďalej klesať. Pozitívnym signálom pre ekonomiku sú aj rastúce mzdy, ktoré akcelerujú infláciu a podpísali sa aj pod zvýšenú spotrebu domácností. Takýto vývoj prispieva k silnejúcej spotrebiteľskej dôvere a zvyšovaniu tržieb v maloobchode, zároveň aj k rastu cien a služieb.

Tlačová správa Zväzu obchodu SR - Zamestnanosť v sektore obchodu