Stanoviská a vyhlásenia ZO SR

Tlačová správa - Slovenských pekárov a domácich obchodníkov spojila iniciatíva Poctivý obchod

Slovenskí pekári a Zväz obchodu SR podpísali Memorandum o poctivom obchode

Tlačová správa Zväzu obchodu SR - Zamestnanosť v sektore obchodu

Bratislava, 27. februára 2018 -  Zväz obchodu SR (ďalej len ZO SR) upozorňuje, že slovenskí obchodníci, predovšetkým maloobchodníci, pociťujú nedostatok kvalifikovaných a kvalitných pracovníkov napriek tomu, že podmienky pre zamestnancov sa výrazne zlepšili.

Stanovisko Zväzu obchodu SR k zákazu predaja v maloobchode počas sviatkov

Vzhľadom na množiace sa otázky uvádzame Stanovisko  Zväzu obchodu SR (ZO SR): Zákaz predaja v maloobchode nie je podľa novely Zákonníka práce (Zákon č. 95/2014 Z.z.) zákazom predaja, keďže táto zákonná úprava nezakazuje mať otvorenú obchodnú prevádzku.

Vyhlásenie ZOCR SR k iniciatíve ministra životného prostredia SR László Solymosa „Slovensko bez igelitiek“

Normal 0 21 false false false SK X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normálna tabuľka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Zväz obchodu a cestovného ruchu SR (ZOCR SR) podporuje  a pripája sa k iniciatíve  ministra životného prostredia SR László Solymosa „Slovensko bez igelitiek“, považuje ju za  zodpovedný krok, ktorý povedie k zvýšeniu ochrany nášho životného prostredia  a bude mať pozitívny  vplyv na  prírodu i správanie sa obyvateľstva na Slovensku.