Predvianočné nákupné šialenstvo stále nekončí. Najviac peňazí míňame v decembri

Najviac peňazí míňame v decembri. Obchodníci hovoria o tom, že ich tržby v poslednom mesiaci roka narastajú oproti iným aj o 40 percent. Vyplýva to zo správy, ktorú zverejnila začiatkom decembra spoločnosť Woods and Company. A dôkaz, že sa predvianočné nákupné šialenstvo stále nekončí, ponúkol aj dnešok.

SLOVENSKO / Najviac peňazí míňame v decembri. Obchodníci hovoria o tom, že ich tržby v poslednom mesiaci roka narastajú oproti iným aj o 40 percent. Vyplýva to zo správy, ktorú zverejnila začiatkom decembra spoločnosť Woods and Company. A dôkaz, že sa predvianočné nákupné šialenstvo stále nekončí, ponúkol aj dnešok.
Michalovce
Tak ako v iných mestách, aj v Michalovciach vrcholí nákupná horúčka. Niektorí ľudia sa v tom vyslovené vyžívajú, pre iných to je zase stresová situácia. Kolotoč nákupov sa zrejme ešte nezastaví. Mnohé rodiny sa sem do Vianoc vrátia. Obchodníci by mali byť s tržbami spokojní. Ľudia už totiž prestali chodiť za lacnými nákupmi na Ukrajinu.
Žilina
Ani Žilina nie je výnimkou, ľudia dbajú na to, aby nič nechýbalo, či už pod stromčekom, alebo na štedrovečernom stole. Samozrejme, myslia aj na zásoby na ďalšie dni vianočných sviatkov. No mnohí pripomínajú, že to netreba preháňať. Mnohí Komárňania dnešné sobotné ráno, tri dni pred Štedrým večerom, začali tradične na trhu. Hlavným ťahúňom boli najmä domáce produkty - zásoby do špajze, či priamo na vianočný stôl. A kým na trhu sa pred poludním všetci balili domov, parkoviská pred obchodnými centrami boli aj dnes zaplnené. Vodiči, väčšinou sa v každom aute viezol len jeden človek, sa museli obrniť trpezlivosťou.
Bratislava
V takýto čas síce už veľa ľudí z Bratislavy odišlo, no pri nákupných centrách na parkoviskách stoja stovky ba až tisícky áut. Mnohí vodiči mali problém zaparkovať. Príliv a odliv vozidiel pripomínal sťahovanie národov cez hranice počas letných dovoleniek. “Samozrejme, že ten nákup sa koncentruje do posledných dní pred Vianocami. Po Vianociach už v podstate končí predaj. To znamená, že pred Novým rokom ani nákupy alkoholu nie sú výrazné,” informoval Pavol Konštiak, I. viceprezident zväzu obchodu SR. Aj v hlavnom meste Slovenska vrcholí predvianočný ošiaľ. Niekto zháňa darčeky, iný kaprov a ďalší to, čo by nemalo chýbať tak na štedrovečernom stole ako aj v komore. Z takýchto pohľadov a správ majú radosť obchodníci. Ich tŕžby v decembri z roka na rok rastú. Slováci totiž v predvianočnom čase naozaj nešetria. “Najviac stúpa obrat u elektroniky, u oblečenia. V potravinách ten nárast nie je taký výrazný, pohybuje sa na úrovní 10-15 percent oproti iným mesiacom,” dodal Pavol Konštiak.

Zdroj: [21.12.2019; noviny.sk; Slovensko; 00:00; Drahu Dobrovicsová;Peter Sabo;Mária Dulaiová;redakcia/AR]
Zdroj: noviny.sk/TV JOJ